HUBUNGAN KARAKTERISTIK, PENGETAHUAN TENTANG ASUPAN NATRIUM DAN CAIRAN DENGAN INTERDIALYTIC WEIGHT GAIN (IDWG) PADA PENDERITA GAGAL GINJAL KRONIK YANG MENJALANI HEMODIALISIS (HD)

Endang Sri Wahyuni, Siti Indarti

Abstract


ABSTRACT: DIETARY SODIUM INTAKE: KNOWLEDGE  AND INTERDIALYTIC WEIGHT GAIN IN HEMODIALYSIS PATIENTS IN LAMPUNG PROVINCE- INDONESIA

Background:  A total of 44% of deaths in patients CKD on HD are caused by cardiovascular disease that related to uncontrolled interdialytic weight gain (IDWG). The IDWG increase is due to excessive sodium and fluid intake. This study aims to determine the relationship between characteristics and  level of knowledge about fluid intake and sodium with IDWG .

Methods:This study was a cross sectional study with a total sample of 74 people with CKD on HD twice a week in RSUD Dr H Abdul Moeloek Lampung in 2018 who were  determined by purposive sampling. 

Results:The majority of respondents were male (63.5%) with educational background were elementary / junior high school (33.8%), jobs were laborers (25.7%) and 70,27% ever get nutritional counseling. The average increase in IDWG weight is 2.0015 ± 1.2537 kg with an average percentage of IDWG of 3.569 ± 2.34%. The result of statistic test showed no significant correlation between sex (p = 0.099), age (p = 0.709), education (p = 0.565), counseling status (p = 0.649), level of knowledge about sodium intake (p = 0.109) and fluid intake (p = 0.799) with IDWG. More intensive education and motivation by dietitian are needed in order to increase the knowledge of CKD on HD patient about food / drink that high in sodium and fluids also how to control thirst, sodium and fluid intake.

Keywords: Characteristics, knowledge of fluid intake, knowledge of natrium intake, interdialytic weight gain

PENDAHULUAN: Sebanyak 44% kematian pada pasien GGK on hemodialisis disebabkan oleh penyakit kardiovaskuler yang berhubungan dengan interdialytic weight gain  (IDWG) yang tidak terkontrol. Kenaikan IDWG sebagai akibat asupan natrium dan cairan yang berlebihan. Penelitian ini bertujuan untuk mengetahui hubungan antara karakteristik, tingkat pengetahuan tentang asupan cairan dan natrium dengan IDWG.

METODE: Penelitian ini menggunakan rancangan cross sectional dengan sampel berjumlah 74 orang penderita GGK yang menjalani HD 2 kali seminggu di RSUD Dr H Abdul Moeloek Lampung tahun 2018 yang ditentukan secara purposive sampling.

HASIL:Responden terbanyak adalah laki-laki (63,5%, pendidikan SD/SMP (33,8%), pekerjaan   buruh (25,7%) dan pernah mendapat konseling gizi (70,27%). Rata-rata  IDWG sebesar 2,0015 ± 1,2537 kg dengan IDWG rata-rata 3,569 ± 2,341%. Hasil uji Chi Square menunjukkan tidak ada hubungan yang bermakna  antara jenis kelamin (p=0,099), usia (p=0,709), pendidikan (p=0,565), status konseling (p=0,649), tingkat pengetahuan tentang asupan natrium (p=0,109) dan asupan cairan (p=0,799) dengan (IDWG). Edukasi dan motivasi yang lebih intensif oleh ahli gizi diperlukan dalam rangka meningkatkan pengetahuan pasien GGK on HD tentang bahan makanan/minuman tinggi natrium dan cairan serta cara mengendalikan asupan natrium, cairan dan rasa haus.

 


Keywords


karakteristik, pengetahuan asupan cairan, pengetahuan asupan natrium, IDWG

Full Text:

PDF

References


Agustini, R. (2010). Dampak dukungan keluarga dalam mempengaruhi kecemasan pada pasien penderita gagal ginjal kronik di RS Panti Rapih Yogyakarta.

Almatsier, S. (2006). Penuntun Diet, edisi baru, Instalasi Gizi Perjan RS Dr. Cipto Mangunkusumo dan Asosiasi Dietisien Indonesia.

Anjarwati, A. (2018). Health Related-Quality of Life in CKD and Dialysis Patients in Asian Countries: A Systematic Review. Arkesmas (Arsip Kesehatan Masyarakat), 3(2), 50-55.

Azwar, S. (2007). Sikap Manusia Teori dan Pengukurannya, Edisi ke-2. Yogyakarta: Pustaka Pelajar Offset.

Bossola, M., Pepe, G., & Vulpio, C. (2018). The Frustrating Attempt to Limit the Interdialytic Weight Gain in Patients on Chronic Hemodialysis: New Insights Into an Old Problem. Journal of Renal Nutrition, 28(5), 293-301.

Data Pusat dan Informasi Kementerian Kesehatan Republik Indonesia. (2017). Situasi penyakit ginjal kronis. Jakarta: Kemenkes R

Echder, Y., & Schriner, R., (2012). Cardiovascular Abnormalites in Autosomal Dominant Polisistic Kidney Disease. Nat Rev Nephrol

Hartini, S., & Sulastri, S. K. (2016). Gambaran Karakteristik Pasien Gagal Ginjal Kronis Yang Menjalani Hemodialisa Di Rumah Sakit Umum Daerah Dr. Moewardi (Doctoral dissertation, Universitas Muhammadiyah Surakarta).

Irianto, K. (2014). Anatomi Dan Fisiologi Edisi Revisi. CV. Alfabeta, Bandung.

Istanti, Y. P. (2013). Hubungan antara Masukan Cairan dengan Interdialytic Weight Gains (IDWG) pada Pasien Chronic Kidney Diseases di Unit Hemodialisis RS PKU Muhammadiyah Yogyakarta. Profesi (Profesional Islam): Media Publikasi Penelitian, 10(01).

Istanti, Y.P. (2016). Faktor-Faktor yang Berkontribusi terhadap Interdialytic Weight Gains pada Pasien Chronic Kidney Diseases yang Menjalani Hemodialisis. Mutiara Medika: Jurnal Kedokteran dan Kesehatan, 11(2), 118-130.

Kalantar-Zadeh, K., Regidor, D. L., Kovesdy, C. P., Van Wyck, D., Bunnapradist, S., Horwich, T. B., & Fonarow, G. C. (2009). Clinical perspective. Circulation, 119(5), 671-679.

Kamyar, K. Z. (2009). Interdialytic Weight Gain. Mortality Linked. Nephrology Nursing Journal.

Kristanti, H. (2006). Penyakit Akibat kelebihan & Kekurangan Vitamin, mineral & Elektrolit. Citra Pustaka, Yogyakarta.

Kurniawati, D. P., Widyawati, I. Y., & Mariyanti, H. (2019). Edukasi dalam Meningkatkan Kepatuhan Intake Cairan Pasien Penyakit Ginjal Kronik (PGK) on Hemodialisis. Critical, Medical and Surgical Nursing Journal, 3(2).

Lindberg, M. (2010). Excessive Fluid Overload among Haemodialysis Patients: Prevalence, Individual Characteristics and Self-regulation of Fluid Intake (Doctoral dissertation, Acta Universitatis Upsaliensis).

Lindley, E. J. (2009). Reducing sodium intake in hemodialysis patients. In Seminars in dialysis (Vol. 22, No. 3, pp. 260-263).

Lolyta, R., & Solechan, A. (2012). Analisis faktor yang mempengaruhi tekanan darah hemodialisis pada klien gagal ginjal kronik (studi kasus di RS Telogorejo Semarang). Karya Ilmiah S. 1 Ilmu Keperawatan.

Mann, J., & Stewart, T. (2012). Buku Ajar Ilmu Gizi edisi 4. Jakarta: Penerbit Buku Kedokteran EGC.

Maria, G., Puspita, R. D., & Sulistyowati, Y. (2012). Hubungan asupan natrium dan kalium dengan tekanan darah pada pasien hipertensi di unit Rawat jalan di rumah sakit guido valadares dili timor leste. Universitas Respati Yogyakarta.

Mc Causland, F. R., Waikar, S. S., & Brunelli, S. M. (2012). Increased dietary sodium is independently associated with greater mortality among prevalent hemodialysis patients. Kidney international, 82(2), 204-211.

Moissl, U., Arias-Guillén, M., Wabel, P., Fontseré, N., Carrera, M., Campistol, J. M., & Maduell, F. (2013). Bioimpedance-guided fluid management in hemodialysis patients. Clinical Journal of the American Society of Nephrology, 8(9), 1575-1582.

Mustikasari, I. (2017). Faktor-faktor yang mempengaruhi nilai interdialytic weight gain pasien hemodialisa di RSUD Panembahan Senopati Bantul. Gaster: Jurnal Kesehatan, 15(1), 78-86.

Nerbass, F. B., Morais, J. G., Santos, R. G. D., Kruger, T. S., Sczip, A. C., & Luz Filho, H. A. D. (2013). Factors associated to salt intake in chronic hemodialysis patients. Brazilian Journal of Nephrology, 35(2), 87-92.

Neumann, C. L., Wagner, F., Menne, J., Brockes, C., Schmidt-Weitmann, S., Rieken, E. M., ... & Haller, H. (2013). Body weight telemetry is useful to reduce interdialytic weight gain in patients with end-stage renal failure on hemodialysis. Telemedicine and e-health, 19(6), 480-486.

Notoatmodjo, S. (2010). Kesehatan Ilmu Masyarakat dan Seni.

Pranandari, R., & Supadmi, W. (2015). Faktor risiko gagal ginjal kronik di unit hemodialisis RSUD Wates Kulon Progo. Majalah farmaseutik, 11(2), 316-320.

Rahardjo, P., Susalit, E. & Suhardjono.(2009). Hemodialisis. Buku Ajar Ilmu Penyakit Dalam

Rukmaliza, N. T., & Kep, S. (2014). Hubungan karakteristik individu dengan kualitas hidup pasien gagal ginjal kronik yang menjalani hemodialisis dirninstalasi dialisis blud Rumah Sakit Umum Dr. Zainoel Abidinrnbanda Aceh Tahun 2013. ETD Unsyiah.

Suharyanto, T., & Madjid, A. (2009). Asuhan Keperawatan Pada Klien Dengan Gangguan Sistem Perkemihan, Jakarta: Trans Info Media.

Vennegoor, M. A. (2009). Salt restriction and practical aspects to improve compliance. Journal of Renal Nutrition, 19(1), 63-68.

Wayunah, W., Saefulloh, M., & Nuraeni, W. (2016). Penerapan edukasi terstruktur meningkatkan self efficacy dan menurunkan idwg pasien hemodialisa di rsud indramayu. Jurnal Pendidikan Keperawatan Indonesia, 2(1), 22-28.

Wong, M. M., McCullough, K. P., Bieber, B. A., Bommer, J., Hecking, M., Levin, N. W., & Tomo, T. (2017). Interdialytic weight gain: trends, predictors, and associated outcomes in the international Dialysis Outcomes and Practice Patterns Study (DOPPS). American Journal of Kidney Diseases, 69(3), 367-379.

Wulan, S. N., & Emaliyawati, E. (2018). Kepatuhan Pembatasan Cairan dan Diet Rendah Garam (Natrium) pada Pasien GGK yang Menjalani Hemodialisa. Faletehan Health Journal, 5(3), 99-106.




DOI: https://doi.org/10.33024/hjk.v13i2.1269

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Copyright (c) 2018

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.